badania oznaczania alergenów

badania oznaczania alergenów

W trosce o bezpieczeństwo konsumentów cierpiących na alergie pokarmowe i nietolerancję Komisja Europejska, poprzez Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r., nałożyła na producentów żywności wymóg wyszczególnienia w składzie produktu substancji powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.

Laboratorium ALS oferuje badania oznaczania alergenów takich jak:

  • Gluten
  • Alergeny mleka
  • Jaja
  • Seler
  • Soja
  • Pszenica
  • Ryby
  • Skorupiaki i mięczaki
  • Orzechy (włoskie, brazylijskie, laskowe, ziemne, pekanowe, makadamia, pistacje, migdały)
  • Gorczyca
  • Łubin
  • Dwutlenek siarki

Posiadamy w ofercie badania wykonywane metodą ELISA oraz PCR, umożliwiające wykrycie poszczególnych alergenów w surowcach, produktach gotowych oraz liniach technologicznych.

 

 

 

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

ALS FOOD & PHARMACEUTICAL SP. Z O.O.

ODDZIAŁ POZNAŃ
ul. Rubież 46E
61-612 Poznań
+48 61 423 60 16
ALSPoznan@alsglobal.com

Obsługa klienta Poznań
Magdalena Świtalska
magdalena.switalska@alsglobal.com
+48 882 659 119

ODDZIAŁ KRAKÓW
Ul. Częstochowska 61
32-085 Modlnica
+48 12 251 80 02
ALSKrakow@alsglobal.com

Obsługa klienta Kraków
Magdalena Rudnik
magdalena.rudnik@alsglobal.com
+48 888 955 486