Walidacja terminu przydatności do spożycia

Mikrobiologia dla Bezpieczeństwa i Jakości Żywności

Specjalizujemy się w badaniach mikrobiologicznych, które wspierają producentów żywności w zapewnieniu bezpieczeństwa, zgodności z przepisami i walidacji trwałości produktów (terminów przydatności do spożycia).

Nasze Kluczowe Usługi:

Walidacja okresu przydatności do spożycia
Określamy, jak długo produkt zachowuje bezpieczeństwo i jakość w realnych warunkach przechowywania.
 
Testy obciążeniowe (challenge tests)
Badamy zachowanie patogenów w produktach gotowych do spożycia zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia (WE) nr 2073/2005.
 
Potencjał wzrostu i maksymalne tempo wzrostu
Pomagamy precyzyjnie określić trwałość produktów i odpowiednio je sklasyfikować.
 
Mikrobiologia predyktywna
Modelujemy zachowanie mikroorganizmów w zależności od warunków przechowywania, składu i receptury produktu.

Dlaczego warto?

  • Zwiększenie bezpieczeństwa i jakości produktów
  • Spełnienie norm prawnych
  • Redukcja ryzyka wycofań z rynku
  • Optymalizacja procesów i receptur
  • Większe zaufanie konsumentów

Szukasz wsparcia mikrobiologicznego dla swojej firmy?

Skontaktuj się z nami i dowiedz się, jak możemy pomóc!
+48 61 423 60 16;  ALSPoznan@alsglobal.com

ZOSTAŃ TESTEREM ŻYWNOŚCI

Kliknij w jeden z poniższych linków, wypełnij kwestionariusz preferencji żywieniowych - nasi rekruterzy na pewno się z Tobą skontaktują!

Zostań testerem żywności 

w Poznaniu

w Warszawie 

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

ALS FOOD & PHARMACEUTICAL POLSKA SP. Z O.O.

ODDZIAŁ POZNAŃ
ul. Rubież 46E
61-612 Poznań
+48 61 423 60 16
ALSPoznan@alsglobal.com

ODDZIAŁ KRAKÓW
ul. Częstochowska 61
32-085 Modlnica
+48 12 251 80 02
ALSKrakow@alsglobal.com

ODDZIAŁ WARSZAWA
ul. Krucza 13
05-090 Rybie
+48 882 659 119
ALSWarszawa@alsglobal.com